Bip&go

Electronische Tolbetaling

Bip&Go

Wanneer heb je een tolbadge nodig? Als je door het tolpoortje met de gele letter ‘T’ wilt rijden zonder te stoppen, heb je een tolbadge nodig. Tol betalen is alleen verplicht als je op tolwegen rijdt.

Een Frans product, maar kan worden gebruikt op Italiaanse, Franse, Spaanse en Portugese snelwegen. Plak de badge in de voorruit bij de spiegel en ga dan door de speciale gereserveerde rijstroken (meestal geen wachtrijen) bij de tolpoortjes. Geen zorgen over kaartjes of betalingen, één maandelijkse factuur, plus €1,75 per maand in Frankrijk, €2,50 in de andere landen, en nul als je het niet gebruikt. Er zijn activeringskosten van 14 euro. Je hoeft niet elke reis te betalen. Bovendien introduceren ze in Frankrijk snelwegen zonder tolstations, maar …… je moet nog steeds online betalen, en als je dat niet doet krijg je een hoge boete. Bip&Go registreert rechtstreeks op je factuur. Niet iets om spijt van te krijgen, tijd- en gedoe besparend. Ooit een tolkaartje verloren? Een creditcard uit het raam laten vallen terwijl je probeert te betalen? Vastgezeten achter een arme toerist die beide dingen heeft gedaan of het gewoon niet snapt.

Rijd gewoon richting de gele T-borden en vermijd alle files.

 

ANWB tolbadge in Nederland

Ook bij de ANWB kun je een tolbadge krijgen voor Frankrijk, Portugal, Spanje of Italië.

Wannneer is een tolbadge een goede keus?
Als je minstens één keer per jaar door Frankrijk, Portugal, Spanje of Italië reist.
Als je in het hoogseizoen reist
Als je voertuig niet hoger is dan 3 meter of zwaarder dan 3500 km.

Als je geen tolbadge hebt, raadt de ANWB je aan om altijd een creditcard bij je te hebben, omdat je niet bij alle poortjes met contant geld of een pinpas kunt betalen.

Hoeveel kost een tolbadge?

Prijzen kunnen variëren! Dus check altijd de website voor de actuele prijzen.
De tolbadge voor Frankrijk, Spanje en Portugal kost €17,95 voor leden (€19,95 voor niet-ANWB leden). Wil je de tolbadge ook in Italië gebruiken? Dan betaal je €21,95 voor leden (€23,95 voor niet-leden). Daarnaast betaal je €3 per maand aan abonnementskosten voor de tolbadge.

Als je de tolbadge twee jaar niet gebruikt, wordt een extra bijdrage van 10 euro per jaar in rekening gebracht.

Opmerking: De tolkosten komen hier nog bovenop en zijn vaste tarieven per land. Deze worden automatisch afgeschreven. Raadpleeg de ANWB Routeplanner voor de hoogte van de tolkosten op jouw route.

Bron: https://www.anwb.nl/vakantie/reisvoorbereiding/tolbadge

Let op: Controleer altijd de prijzen op de website van Bip & Go en ANWB, deze kunnen veranderd zijn.

Categorieën