Haven in Maastricht

We hadden vooraf online gereserveerd als onderdeel van een verkenning in Zuid-Nederland. Dit was gemakkelijk, hoewel de plaatsen snel volgeboekt waren.

Bij aankomst gaf de havenmeester ons onze plek, die gemakkelijk te vinden was en met een geweldig uitzicht over de Maas en ook over de jachthaven, die erg mooi was. Er was elektriciteit en water op de plek, plus een mooi groen gebied om de hond uit te laten, plus een kleine bootlanceerplaats waar hij lekker kon afkoelen – dat was 19 juli 2022 en 39C, dus hij had het nodig.

Het doucheblok wordt gedeeld met de schippers, maar is uitstekend en een uitstekende faciliteit.

Je kunt naar een nabijgelegen meer lopen waar je kunt zwemmen, maar dat kan erg druk worden op hetere dagen.
Het is mogelijk om naar het centrum van Maastricht te fietsen of je kunt een kleine veerboot nemen, maar die neemt geen honden mee.

Er zijn een aantal afhaalmogelijkheden die bij de jachthaven bezorgen, hoewel je wel naar de poort-ingang moet om het op te halen. Onze Nederlandse buren bestelden pizza, terwijl wij Sushi aten. Het duurt even, maar dit is geen plek om je te haasten.
Al met al een prima camperplek en als je geluk hebt en je hebt een plek aan het water, dan kun je de boten de haven in zien komen en voorbij zien varen.

Overal in Nederland duiken haven- of jachthavencamperplaatsen op. Ze liggen vaak in de buurt van een oud Nederlands visserscentrum. De toilet- en douchefaciliteiten zijn goed en worden gedeeld met de schippers. Er is meestal wifi beschikbaar en soms is er een restaurant op het terrein.

Categorieën